Pages

29 Temmuz 2010 Perşembe

Bütün CV lere kafam girsin!!!


Düşündüm düşündüm, "ben uzun zamandır ne yapmıyorum?" dedim kendime, ve buldum. Evet iş başvurusu yapmıyordum epey bi zamandır. Gelip geçici şirketlerle gelip geçici işler yaparak, freelance çalışarak geçirdim koskoca yazı. En son bir ay önce kadar yaptığım iş başvuruları sonucu birsürü aja.ns la görüşmüştüm. Hatta X firmalardan biri, ünlü bir ailenin çocuklarının ajansı, bayada kalite işler yapan ajanstı.Çok istemiştim orasının olmasını.  İlk görüşmemiz gayet güzel geçmişti. 12 başvuru arasında ilk 3 tesin demişlerdi. Ertesi gün ben başka görüşmelere devam eder, telefon edip "Rapunzel hemen gelebilir misin? seninle bir kişi arasında kaldık, tekrar değerlendirmemiz gerekiyor" dediler. Yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim kesin olacak diyerek hoplaya zıplaya gittim tekrar ajansa. Bu defa daha sohbet havasında geçen görüşmemizde yine benim rakibime göre bir kaç adım önde olduğumu söylediler. Diksiyonum, enerjim, görünüşüm, işi isteyişim, iş bilgim, muhabirlikten ve fotoğrafçılıktan geldiğim, cv'mdeki iş tecrübeleri falan hepsi çok iyiymiş. Şişirdiler de şişirdiler. Aman allahım hem uçuyorum, hemde  mahçup mahçup teşekkür ediyorum. Bir yandan da "yok artık, kesin oldu bu iş" diyorum. Yine bir takım soruların ve muhabetin ardından ikinci görüşmeyide tamamlamıştım. Üstelik bu defa daha da emin olarak. Çıkarken, "bu akşam olmadı en geç sabaha kararımızı haber veririz, umarım hayırlısı olur" dediler. el sıkıştık. Ben salak tabi o gün ve o günden sonra aldığım bütün randevuları iptal etmiştim.  öncesinde gittiğim diğer yerlerde bu ajanstan daha iyi olmadığı için de olabilecekleri geri çevirmiştim. Ne akşam, ne de sabahında, bırak olumlu olumsuzu bildirmek için bile haber vermemişlerdi. "Onun bunun çocukları nasılda oynadılar benimle" diye bir ağlamadığım kalmıştı. Sonra sinirlendim başvuruları kestim. Sanki millet kapıma dayanmıştı, meraktan ölmüşlerdi "bu kız niye başvuru yapmıyor bize" diye. Ajansın birine kızdım diye kendi kendime tribe bağlayıp, "yok lan size cv mivi" diye tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış efsanesini hayata geçirmiştim. 

Bu sabah mucizemin telefonuna uyandım yine öğlene doğru,  Kendisi sabahın köründe kargalardan önce uyanıp işlerinde koyulduğu için uykudan uyandığımı anlayınca yine başladı tabi söylenmeye... "tembel, uykucu, bıdı bıdı.... ne olacak senin bu hallerin.... vs.. vs" Kafam zaten pilot, hala uyku sersemi uçuştayım, bide sevgilinin sesiyle uyanıyor olmanın şapşal mutluluğu var...tabi kısa sürdü, bu disiplinli çalışkan, işkolik adamın sesiyle uyanamak çok zordu. Sanki o benim patronummuş bende her sabah işe geç kalan telefonda uyandırılan azar işiten bir personelmişim gibi.... höytt....  bir anda uyanıverdim. Bana bak sevgili!! bana Asalak muamelesi yapamazsın tamam mı!!!! diye çemkirdim içimden..... tısss....

-Adam haklı lan hayvan! Aylardır her öğlen mütemadiyen seni uyandırmaya çalışıyor. İbnelik yapma, kalk iş ara, sorumluluk sahibi ol, bir düzene gir!!!

Kahvaltımı bitirmeden, kahvemi alıp oturdum bilgisayarın başına. Önce Cv mi tekrar gözden geçirip düzenledim sonra başladım nokta vuruşları yapmaya. Bıktım usandım gerekli gereksiz bir sürü ilan okumaktan. İlanlara da güven olmuyor, oturdum tek tek ajansların sitelerinden, direk adreslerine mail gönderdim toplu olarak. Şimdi otur bekle işin yoksa. Telefonumla birlikte cebimde kağıt kalem taşıyorum, biri ararsa hemen adresi not etmek için. Sinir bozucu bir bekleyiş bu. 

6 yorum:

đerkenαя dedi ki...

Hayırlısı olsun, güzel biş iş bulmak şu zamanda çok zor.. Ama uğraşan herşeyi başarıyor bunu da unutmamak lazım :) yılmadan çalışmaya devam ;)

UykusuZ dedi ki...

herşey düzelir, olumlu bakmak lazım, bak ben nası düzeltmeye çalışıyorum hayatımı.
tama şu anda iflasın eşiğinde olabilirim ama, Allah büyük

DeliRapunzel dedi ki...

Derkenar; sağolasın, ama ben genelde uğraşıp didinip zınk diye kalakalıyorum olduğum yere:( bu yüzden heves azim falan kalmıyor insanda.

Uykusuz; haklısın- da hep bişeyleri düzeltmeye çalışıyoruz zaten, bi düzlüğe çıkamıyoruz. bıdıbıdı..
tmm tmm sustum :) olumlu bakçam :)

lifegoeson dedi ki...

delirapunzel kolay gelsin, biliyorsun iyi -en azında oyle gözüken- iş bulmak için gayretle,azimle işemek gerekiyor...
aradığını en kısa zamanda bulman dilegiyle.

A-H dedi ki...

umarim en kisa surede gonlune gore guzel bir is bulursun, hemde bol paralisindan soyle :)

DeliRapunzel dedi ki...

buhayatgecmezböyle; teşekkür ederim, umarım bunca zaman uğraşıp beklediğime değer...

A-H ; inşallah canım bissürü bissürü para kazanyım:) sizede şeker çikolata pasta alayım :P